Hey! :)
I admit, I love pastries (I know I probably shouldn't be eating them :D), but they're too good and I can't say no to them :)) The cheese ones are my favorites, but from time to time my mom bakes pies with other fillings. The recipe you are gonna see today is made by mom in collaboration with me, I was busy being funny, rolling and taking photos of the steps because the pie turned out to be delicioooous I had to share it with you :)
Recunosc, mănânc cu foarte multă plăcere produse de patiserie (deşi cu siguranţă n-ar trebui :D), dar sunt prea bune şi nu pot refuza :)) Pateurile cu brânză sunt preferatele mele, dar acasa din când în când mama ne rasfaţă şi cu alte bunătăţi. Reţeta de astăzi este făcută de mama în colaborare cu mine, eu m-am ocupat de atmosfera, rulat şi de pozat, pentru că a fost foarte gustoasă, m-am gândit să împărtăşesc şi cu voi reţeta :)
Ingredients (for one meat roll and one meat pie) / Ingrediente (pentru o ruladă şi o plăcintă):
- almost 1kg of ground meat / aproximativ 1 kg carne tocată;
- fresh mushrooms / ciuperci proaspete;
- salt / sare;
- pepper / piper;
- onions (I don't eat onions so I replaced them with garnulated onions) / ceapă (eu nu manac ceapă asşa ca am înlocuit-o cu ceapa granulată);
- feta cheese / brânză feta;
- 3 eggs (optional, you will need an egg yolk to coat the roll/pie and 2 eggs to mix iin the composition if you usually eat it this way / 3 oua (opţional, un glabenus o sa-l folositi pentru a unge rulada/placinta si doua oua pentru a adauga in compozitie daca obisnuiti sa adaugati)
- 1 tablespoon of cream / o lingură de smantana.
In a big pan (or pot) you cook the meat, when it starts to change its color you add the salt, pepper and the granulated onion and let it cook for another few minutes. In another pan you cook the mushrooms you want get rid of all the water they have, after you do that you add the mushrooms in the meat composition and mix them well. We add in the feta cheese and mix the composition until the feta cheese melts (we use the feta cheese to keep all the ingredients together) there is no exact quantity for the feta cheese, the more the better (I really like it) :D You let the composition cool down.
Intr-o tigaie mare (sau oală) călim carnea până aceasta începe să prindă culoare, adăugăm sarea, piperul şi ceapa granulată. Până prinde culoare carnea, într-o altă tigaie călim ciupercile ca să işi lase apa, le scurgem şi le punem peste carne şi amestecăm bine, bine de tot :) Peste toată compoziţia adaugăm brânza feta (are rol de a ţine compoziţia legată), punem după gust, nu există o cantitate exactă, dacă ar fi după mine cu cât mai multă cu atât mai bine :D Lăsăm compoziția să se răcească puțin (dacă preferați să adăugați ouă, acum este momentul).
Intr-o tigaie mare (sau oală) călim carnea până aceasta începe să prindă culoare, adăugăm sarea, piperul şi ceapa granulată. Până prinde culoare carnea, într-o altă tigaie călim ciupercile ca să işi lase apa, le scurgem şi le punem peste carne şi amestecăm bine, bine de tot :) Peste toată compoziţia adaugăm brânza feta (are rol de a ţine compoziţia legată), punem după gust, nu există o cantitate exactă, dacă ar fi după mine cu cât mai multă cu atât mai bine :D Lăsăm compoziția să se răcească puțin (dacă preferați să adăugați ouă, acum este momentul).
Now we lay down the thin pastry sheets (you decide how many you want), spread the meat composition, add another sheet to keep everything in place while you roll and roll it. As you roll grease the sheets with a little bit of vegetable oil. After you have your meat roll, coat it with a mixture of egg yolk and cream. Put it in the oven until it gets golden brown and you have a delicious meat roll to eat :D
Pregătim foile de placintă pentru rulada, turnăm compoziţia peste ele, apoi adaugăm o singură foaie pentru a ne asigura că sta la locul ei atunci când începem să o rulăm, pe măsura ce rulăm ungem cu puţin ulei foile, apoi ungem toată rulada cu un amestesc de gălbenuş de ou și smântână. Şi voila, avem o ruladă cu carne delicioasă :)) O băgăm la cuptor până se rumeneşte şi servim cu poftă după ce s-a răcit puţin :D
Pregătim foile de placintă pentru rulada, turnăm compoziţia peste ele, apoi adaugăm o singură foaie pentru a ne asigura că sta la locul ei atunci când începem să o rulăm, pe măsura ce rulăm ungem cu puţin ulei foile, apoi ungem toată rulada cu un amestesc de gălbenuş de ou și smântână. Şi voila, avem o ruladă cu carne delicioasă :)) O băgăm la cuptor până se rumeneşte şi servim cu poftă după ce s-a răcit puţin :D
(as a side dish we choose to serve a salad / am ales să o servim cu o salată alături)