Pages

  • Home
  • About me
  • Beauty
  • Fashion
  • Lifestyle

Sa vorbim despre.....migdale!

29.9.11


 Nu stiu daca voua va plac, dar eu sunt innebunita dupa ele. Nu numai ca sunt gustoase, dar sunt si extrem de santoase consumate cu atentie.  Migadalele contin vitamine : vitamina A si B, vitamina E, etc.,  precum si o serie de minerale esentiale pentru functionarea optima a organismului: magneziu, fier, zinc, potasiu. Spuneam ca trebuie consumate cu atentie pentru ca ele ingrasa, 100gr de migadale contin in jur de 576 kcal.
   Efecte pozitive: reduc riscul de infarct, ne feresc de infectii (consumate zilnic ne putem apara de infectii virale), infrumuseteaza pielea si parul ( in acelasi timp ne ajuta sa avem si dinti frumosi, toate acestea datorita acizilor grasi Omega 6, calciului si vitaminei E), tonice pentru creier (fosforul si acizii grasi Omega 6 sunt resposabili pentru asta , fiind nutrienti esentiali pentru dezvoltarea si functionarea creierului). Specialistii ne recomanda sa consumam in jur de 15-20 samburi zilnic pentru a beneficia de toate efectele pozitive ale migdalelor. Atentie insa, nu sunt recomandate in exces celor care au pietre la rinichi si celor cu disfunctii biliare.
   Dupa cum spuneam daca sunt consumate cu atentie, singur efect negativ al acestora (acela de a lua kg in plus) este aproape imposibil de atins.
   Consumati migadale? Ati incercat stiu eu ce trucuri de infrumusetare care sa contina acest ingredient? Daca da sau daca nu, sunt nerabdatoare sa va citesc opiniile.