Pages

  • Home
  • About me
  • Beauty
  • Fashion
  • Lifestyle

Cinnamon Apple & Kiwi Fruit Tart

11.10.13

Hello :D

Fruit tarts....fruit tarts are my favorite dessert, I could eat until I get sick and then still ask for another slice :)) I can't go into a pastry without getting one, it's absolutely delicious. I prefer the ones with berries, but I won't say no to other fruits, after all tarts are tarts :D The story behind my fruit tart is pretty simple: we had too many apples and we had to use them, Laura Vitale just posted her Italian fruit tart recipe so this was the perfect moment to make my first fruit tart :)

Tarta cu fructe....tarta cu fructe este desertul meu preferat, aş putea să mănânc până mi se face rău şi tot aş mai cere încă o porţie :)) E clar pentru cei care mă cunosc că în momentul în care intru într-o cofetarie primul lucru pe care o să-l caut este acest minunat desert şi că nu voi pleca fericită de acolo fără o mica tartă. Le prefer pe cele cu fructe de pădure, dar nu le refuz nici pe cele cu alte fructe, până la urmă tarta-i tartă :D Povestea tartei de astăzi este una simplă: aveam prea multe mere în casă şi n-aveam ce să facem cu ele, Laura Vitale tocmai postase o reţetă italieneasca pentru prepararea tartei cu fructe aşa că momentul era perfect pentru a pregati prima mea tartă :)


Ingredients / Ingrediente:

Custard / Cremă:
  • I cheated and used custard powder for fruit tarts from Dr. Oetker (next time O will be making my own custard) / 2 plicuri Cremă pentru tarte cu fructe de la Dr. Oetker (stiu, am trişat, data viitoare o să fac şi crema de la 0);
  • 2 1/2 cups of milk / 500 ml lapte.
Crust (everything at room temperature) / Aluat: (totul la temperatura camerei)
  • 2 1/2 cups of All Purpose Flour (you will be adding more) / 300 gr faina (veţi adauga făina pe parcurs, nu ştiu exact care este cantitatea totală);
  • 1/4 cup of Granulated Sugar / 150 gr zahăr;
  • 2 eggs / 2 ouă;
  • half of bottle of vanilla essence / jumătate de sticluţă esenţă de vanilie;
  • 1 cup of butter / 100 gr unt;
  • 1 envelope of Bourbon Vanilla sugar (optional) / 1 pliculeţ zahar vanilat Bourbon Dr. Oetker (opţional);
  • 1/4 tsp of Salt / puţină sare;
  • 1 envelope of Backing Powder / 1 pliculeţ praf de copt;
Decor:
  • Cinnamon apples (apples with a little bit of sugar and cinnamon baked for a few minute in the oven) / Mere cu scorţisoară (rumenite puţin la cuptor);
  • 4 kiwi;
  • 1 enevelope of gelatin / gelatină.
If you are using the custard powder just follow the instructions on the package, if you want to make your own custard Laura has her own recipe or you can find other recipes on the internet. (if you are using custard powder  don't make it until you have the crust it will harden a bit and it won't be that easy to spread it) / Pentru cremă urmaţi instrucţiunile de pe pachet, dacă vă decideţi să o faceţi de la 0 gasiţi reţeta în videoclip sau pe internet. (daca alegeţi crema la plic, nu o pregatiţi pâna nu e gata aluatul, se întăreşte puţin şi e mai greu de lucrat cu ea).

On your working surface (or in a bowl) add the: flour, sugar, butter, backing soda, vanilla sugar, eggs, vanilla essence and salt. Mix them all together and start kneading, keep adding flour until your crust is no longer sticky at all. / Pe suprafaţa de lucru (sau în castron, depinde unde va place să lucraţi) adaugati: făina (cele 300gr), zahărul, untul, praful de copt, zahărul vanilat, ouăle, esenţa de vanilie şi sarea. Începeţi să frământaţi, continuaţi să adăugaţi făina pănă când aluatul nu se mai lipeşte.


Roll the crust with a pinning roll until it is pretty thin. With the help of the rolling pin I put the crust in the greased pan. / Intindeţi aluatul cu facăleţul, de preferat este să fie cât mai subţire, acum depinde de gusturi. Am rulat aluatul pe făcălet şi l-am pus în tava unsă cu unt.


Put it in the oven, you let it sit in the oven until it turns golden brown, it depends on your oven for how long, mine is lazy (about 15-20 minutes). / Il lăsaţi la cuptor până se rumeneşte, nu m-am uitat la ceas, dar oricum depinde de cuptor, eu am unul leneş :)) (cam 15-20 de minute)

Make the custard and spread it on your tart, make sure you spread it evenly. This is the fun part, get creative with your fruits :) Make the gelatin following the instructions on the package, it is really simple, just make sure you cover the fruits with it, fruits change color and we don't want that :) / Pregătiţi crema (eu am scos-o din frigider) şi intindeţi-o pe toată suprafaţa tartei avand grijă să o distribuiţi cât mai uniform. Asezţi fructele aşa cum vă pofteşte inima, eu am ales design-ul de mai sus :) Pentru gelatină urmaţi instrucţiunile de pe pachet, e extrem de simplu, aveti însă grijă să acoperiţi bine fructele pentru ca işi schimbă culoarea şi nu ne dorim asta :)



After adding the gelatin, put the tart in the fridge for a few hours and then you can serve it :) It is good the first the day, but the next day it is even better, the crust becomes softer, so yummy :D/ După ce aţi adăugat gelatina bagaţi tarta la frigider pentru câteva ore apoi serviţi :) E mult mai bună a doua zi, aluatul devine mult mai fraged, e un deliciu :D


It was absolutely delicious, everybody loved it, I was the most exited haha :D / A fost bună, foarte bună, toată lumea a fost multumită de rezultat, mai ales eu haha :D

What's your favourite dessert? :) / Care este desertul vostru preferat? :)

Have a lovely day, many kisses :***

Vă doresc o zi minunată, v-am pupat :***