Hello :)
On Sunday I talked about a pretty awesome event, it was about the importance of eating fish and if you remember I also said I was going to show you a new recipe. I love fish, I'm really thinking about taking a break from eating meat and consume only fish for a period of time. I love to make baked fish with a little bit of olive oil, salt and a lot of fresh lemon juice, but sometimes I feel like trying other recipes to see if I can find something else that I like :) So let's get to work
Duminică v-am povestit despre un eveniment grozav, un eveniment la care ni s-a vorbit despre importanța consumului de pește și dacă vă mai aduceți aminte v-a promis și o noua reteta. Eu sunt o mare consumatoare de pește, mă gândesc chiar să fac o pauză de carne și să consum o perioadă numai pește. În general îmi place să-l prepar la cuptor cu puțin ulei de măsline, sare și zeamă de lămâie din belșug, dar câteodată mă mai lovește talentul și simt nevoia să mai descopăr și alte rețete :) Bun, să trecem la treabă!
Ingredients / Ingrediente:
- 6 pieces of Asian Carp (you can use any other fish you like) / 6 bucați novac (puteți să folosiți orice alt pește);
- olive oil / ulei de măsline;
- cherry tomatoes / roșii cherry;
- frozen vegetables (or fresh) / legume congelate (sau proaspete);
- 314 gr tomato sauce / 314 gr bulion;
- salt / sare;
- pepper / piper;
- 1/2 tea spoon of garlic powder (or garlic) / 1/2 linguriță praf de usturoi (sau usturoi);
- 1 tablespoon of onion flakes (or onion) / 1 lingură rasa fulgi de ceapă (sau ceapa);
- basil - depending on how much you want to add / busuioc - in functie de cat vreti sa adaugati.
Instructions / Mod de preparare:
Prepare the fish: wash it, rub it with a little bit of olive oil and salt it, set aside until you are done with the other steps in the recipe.
Se pregătește peștele: se spală, se unge cu ulei și se sărează, apoi se lasă deoparte până vă ocupați de restul pașilor.
Cut the cherry tomatoes in half and put them in a pan, add some salt and let them cook until the juice starts to come out they become soft, but not too soft.
Taiați roșiile cherry pe jumatate și adaugați-le în tigaie, presărăm sare peste ele și le lăsăm pe foc pana încep să își lase zeama.
Put the frozen vegetables in a dish (I chose frozen vegetables because I was in a hurry, if you have plenty of time, then you can use fresh vegetables), put the fish on top of the vegetables and add the cherry tomatoes and the juice over the fish.
Într-un vas de yena adaugați legumele congelate (am ales legume congelate pentru că mă grăbeam, dacă nu sunteți pe fugă atunci folosiți legume proaspete), așezați peștele pe patul de legume iar deasupra lui adaugați roșiile cherry cât și zeama acestora.
In the same pan add the tomato sauce, let it heat up for a few minutes, add water to thin it out (skip the step if you are using thin tomato sauce to begin with) you want it to have pretty watery consistency, add the salt, the pepper, the garlic powder, the onion flakes and the basil, let it cook for a few minutes, if it gets thick again, add a little bit more water. Stir often. Add the sauce on top of the fish.
În aceeași tigaie turnați conținutul unui borcan de bulion (eu folosesc întotdeauna OLYMPIA bulion 18%), lăsați-l pentru un minut sau două pe foc, treptat adaugați apa pana îl aduceți la o consistență foarte lichidă, adaugați sare, piper, praf de usturoi, fulgii de ceapă și busuiocul, mai lăsați-l câteva minute pe foc, dacă se îngroasă puteți să mai turnați apa. Amestecați des. Turnați totul peste pește.
I don't remember exactly for how long I kept it in the over, but I think it was an hour to an hour and a half, you need to make sure that the fish is cooked :)
Nu-mi mai aduc aminte exact cât l-am ținut la cuptor, în jur de o oră, o oră și jumătate, cert este că trebuie să fie gatit și rumenit :)
As a side dish I prepared a polenta :) Bon appetit!
Am ales să-l servim alături de o porție de mămăliguța :) Poftă bună!
Have a lovely day, many kisses :***
Vă doresc o zi minunată, v-am pupat :***