Pages

  • Home
  • About me
  • Beauty
  • Fashion
  • Lifestyle

ROTD: Spaghete cu sos de smantana

5.1.12

Hello! :)

   Sa stiti ca m-am gandit mult pana sa ma decid daca postez sau nu reteta :) Nu gatesc des din trei motive: are cine sa gateasca la mine acasa, trebuie sa am un chef prea mare ca sa ma apuc spontan si nu raman atat de des singura cu prietenul meu ca sa ii gatesc :) Sunt extrem de pretentioasa la mancare, nu mananc nimic ce contine ceapa si usturoi (desi la usturoi fac o exceptie: maioneza cu usturoi cumparata si usturoiul praf), deci nu mananc mancare gatita decat daca o adaptez la "mofturile" mele. De gatit pentru mine gatesc doar eu, ciorba sau supa o face bunica mea. Sunt obsedata sa aranjez mancarea in farfurie daca nu o mananc eu, daca o mananc eu, stilul "aruncat" nu ma deranjeaza :D

   Pentru retata despre care va vorbesc astazi aveti nevoie de:

  • Spaghete (de orice fel, in poza am Cornetti Rigati), orice cantitate, depinde cat mancati sau la cati oameni serviti.
  • Smantana (de preferat cat mai grasa, cea din imagine are 12% grasime);
  • Optional branza rasa (de preferat sarata);
  • Sunca (orice fel de sunca, carne, ce aveti prin frigider);
  • Sare;
  • Ulei;
  • Faina;
  • Cratita pentru fiert spaghetele :);
  • Tigaie (am o tigaie foarte mica, dar puteti sa folositi orice tigaie aveti) pentru facut sosul.

   Punem apa la fiert cu putin ulei si putina sare, asteptam sa inceapa sa fiarba si adaugam pastele. Pana fierb pastele,taiem sunculita si o punem la prajit, pentru ca imi e lene, o prajesc in cuptorul cu microunde.


   In general las pastele sa fiarba maxim 15 minute si prefer sa fac sosul inainte de a lua pastele de pe foc, sa spunem ca in ultimele 5 minute fac sosul. Il puteti face si dupa ce ati strecurat si pus pastele in farfurie.
   In tigaie pun cam o lingura de ulei si o lingura rasa de faina, sincera sa fiu, le pun dupa ochi. Mi se intampla de multe ori sa pun prea putin ulei si prea multa faina, dar rezolv cand am totul in tigaie. Sosul se face la foc mic.


   Amestec cele doua ingrediente pana am in tigaie o pasta, foarte rapid isi schimba culoarea si devine aurie (isi schimba culoarea si incepe sa si miroasa).

    Ca sa nu se prinda, pana puneti smantana, puteti lua de pe foc tigaia. Puneti smanatana (am pus doua linguri jumatate, puneti cat aveti nevoie) si amestecati, amestecati, amestecati. (Acum puteti sa puneti si branza rasa). Lasati compozitia sa fiarba putin la foc mic, dar amestecati.  Daca vi se pare ca e prea groasa, puteti sa puneti putin lapte. Nu uitati sa puneti si sare, daca uitati nu-i nimic puteti sa puneti cand mancati :D


   Si rezultatul final:  (tam tataraaaam)


   Cel mai mult imi place cu smantana grasa, fara ea nu prea are niciun gust. Am incercat reteta si fara ulei, adaugand doar smantana, isi pierde gustul sosul.

                                                                       Pofta Buna!

  Sa-mi spuneti daca nu va plac retetele si nu vreti sa le mai vedeti pe blog :D Astept comentariile voastre, ce mancati bun, bun, bun?

Va doresc o seara minunata! V-am pupat :*:*:*